fietszoektocht in de omgeving van De Panne

Dit weekend de fietszoektocht gedaan: 8 foto’s terugvinden op de voorgeschreven route die je tot in Frankrijk (Ghyvelde) leidt.

Je fietst langs mooie, rustige wegen in uitgestrekte weiden en velden in De Moeren – rechthoekige stukken land afgelijnd door brede kreken met lis – langs rustige zanderige paden doorheen de Cabourduinen.

Je rijdt ook een hele tijd OP de landsgrens tussen België en Frankrijk, vindt er de mijlpaal terug die er in 1819 geplaatst werd, ontdekt zelfs een vleermuizenbunker en ziet er het einde van ons Belgisch spoorwegnet in Adinkerke!
Met deze fietszoektocht volg je deels de ‘smokkelroute’ d.i. de weg die de ‘blauwers’ vroeger volgden om hun smokkelwaar in ons landje te krijgen. Bewonder ook de pittoreske ‘tabacco’ winkeltjes langs de grens en aan het kanaal Nieuwpoort – Duinkerke dat je via de voetgangers/fietsbrug oversteekt.

Deze uitgeschreven route mét opdrachten voor de kids kan je  bekomen én uitvoeren, vertrekkend in het Natuur-educatief Centrum, De nachtegaal,  Olmendreef 1, De Panne.
Voor elk wat wils!

 

 

Comments are closed.