Beaufort04, Kunst op het strand in De Panne

Vanuit ons appartement hebben we een mooi zicht over de Zeedijk en het strand in De Panne. Ter hoogte van het Canadezenplein staan momenteel – en dit nog tot 30 september – 13 mensen met hun armen wortelend tot diep in het zand … wat zoeken ze daar? De imaginaire wereld, statisch met weinig interactie, doet ons wel wegdromen!

De triënnale van Beaufort04 die hedendaagse Europese kunstenaars bekend wil maken zonder dat men zich hiervoor naar een museum hoeft te begeven, brengt in De Panne:

1/ 13 constructies van mensen in allerlei houdingen, de ‘Players’, door Michal Gabriel, een Tsjechisch kunstenaar

2/ ‘Installatie 2012 ‘Waiting for the Climate Change” door Isaac Cordal, een Spaans Street Artist. Hij plant er een 10-tal  kleine witte beeldjes op hoge houten palen neer in het zand van De Panne (op het strand achter het standbeeld van Koning Leopold-I op de Esplanade).
Voorlopig staan ze nog hoog en droog, te wachten op de gevolgen van de opwarming van de aarde. Met een reddingsboei rond hun middel staan ze gelaten te wachten tot de zee hen komt meevoeren…

Een gezellige wandeling over de Zeedijk in De Panne én een aangename fotoshoot aan de uiteinden van de Zeedijk meer dan waard!

3/‘Boundries of Infinity 2012’ door Norbert Francis Attard met een betonnen constructie waarop de rij van Fibonacci is weergegeven, op het pleintje voor het Gemeentehuis aan de Zeelaan 21

BEAUFORT04, écht ‘n aanrader! Schuilt er niet een kunstenaar IN ieder van ons ?

Comments are closed.